« terug naar vorige pagina

Nieuws

AFSCHEID ANJA

Na achttien jaar werken voor de praktijken van Evertse en van der Waal heeft Anja van der Laan besloten te stoppen. Per 1 maart 2021 stopt zij als praktijkassistente bij Medisch Centrum Molenaar. In de loop van de jaren hebben er veel veranderingen in de huisartsenpraktijk plaatsgevonden. Anja kan dit nu met een gerust gevoel overdragen aan haar collega’s. Het patiënt contact gaat zij zeker missen. Wij willen Anja uiteraard bedanken voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

 

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Vanaf 1 juli 2020 heeft u als patiënt wettelijk recht op elektronische inzage en afschrift van uw eigen medisch dossier. Om de online inzage te realiseren is het programma OPEN van InEen, LHV en NHG opgericht om huisartsen te helpen bij het veilig online delen van medische gegevens met patiënten.

Alles wat u moet weten leest u onder het hoofdstuk ‘Uw dossier inzien’ bovenaan deze website. 

 

LANDELIJK TEKORT GRIEP- EN PNEUMOKOKKENVACCINATIES

Door een landelijk tekort (vanwege de grote vraag naar griep- en pneumokokkenvaccinaties) hebben wij onvoldoende vaccinaties om iedereen te vaccineren die nog geen griepvaccinatie heeft gehad. Meer hier over leest u in deze brief , die in de week van 26 oktober wordt bezorgd bij al onze patiënten die bij de eerste vaccinatieronde (5-9 oktober) geen vaccinaties hebben ontvangen.

Uiteraard vinden wij deze situatie heel vervelend voor onze patiënten.

Update 1-12-2020: We hebben een kleine nalevering ontvangen. We sturen deze week een brief aan patiënten die kenbaar hadden gemaakt interesse te hebben om alsnog een vaccinatie te krijgen.

 

CERTIFICAAT BEHAALD

MC Molenaar is sinds begin 2018 gecertificeerd volgens de kwaliteitsnorm voor de zorg: NEN-EN 15224:2017. Op 7 mei 2020 werd de praktijk gecontroleerd door DEKRA, een zogenaamde externe audit. Aan het einde van de dag bleek dat alle onze processen op orde zijn. Ons certificaat wordt weer verlengd!  

Op dit moment zijn er in Nederland al ruim vijftig organisaties in de zorg- en welzijnssector gecertificeerd op basis van de eisen gesteld in NEN-EN 15224.  Deze Europese norm is gericht op eisen voor zorgprocessen. Wat betekent dit? MC Molenaar is voortdurend gericht op het leveren van goede patiëntenzorg. Wat goede zorg is wordt bepaald aan de hand van 11 kwaliteitskenmerken, die zijn opgesteld door de WHO. Deze kenmerken komen terug in de eerder genoemde norm NEN-EN15224.

Zie ook onder: ‘Meer informatie’  

 

WIJ ZIJN VERHUISD!

Medisch Centrum Molenaar vindt u aan het Zoomwijckplein 15, op de 1e etage (lift aanwezig). Apotheek Zoomwijck, fysiotherapie Geensen en een prikpost van Star-SHL zijn op de begane grond gevestigd. 

Ons nieuwe en moderne centrum, gelegen in het hart van Zoomwijck, is klaar voor de toekomst. Wij streven naar continue, integrale en persoonlijke huisartsenzorg, volgens de richtlijnen van onze beroepsgroep. Verder staan wij voor een open, toegankelijke en goed bereikbare praktijk, met aandacht voor de individuele patiënt. Kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid zijn de kernwaarden van onze organisatie.

 

Wachtkamer oranje (Deijl, Hendriks & van Noort) en wachtkamer blauw (Evertse & van der Waal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NIEUWE WAARNEMER

Per 1 oktober 2018 werkt dokter de Groot voor praktijk Hendriks (maandag) en Deijl (donderdag en vrijdag)

Wij heten haar  van harte welkom in ons team!

 

 


NIEUWSBRIEVEN ALERIMUS

Alerimus brengt nieuwsbrieven uit over de nieuwbouw; hierin leest u van alles over het nieuwe gebouw, de Open Waard en andere weetjes. U vindt ze hieronder:

Verhuis Nieuwsbrief Alerimus/Open Waard

Verhuis Nieuwsbrief Alerimus/Open Waard 2